Hulp zoeken bij een professionele hulpverlener

Een angststoornis is niet zo duidelijk te zien als een gebroken been. Toch is het belangrijk om een stoornis serieus te nemen. Professionele hulp kan helpen. De mensen achter deze stichtingen en je huisarts weten meer over wat er aan de hand is. Ze kunnen je helpen oriënteren en je doorverwijzen naar andere hulpverleners, zoals een therapeut.

ADF stichting

Bij ADF stichting kun je terecht om je hart te luchten of vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen. Zij kunnen doorverwijzen naar gespecialiseerde therapeuten. Ze zijn telefonisch bereikbaar, maar je kunt ook langskomen. Daarnaast organiseert de stichting bijeenkomsten voor lotgenoten en trainingen. Bel op werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur naar 0343-753 009. 

MIND Korrelatie

MIND Korrelatie biedt anoniem professionele hulp. Er zitten psychologen en maatschappelijk werkers voor je klaar die naar je luisteren, je adviseren en je doorverwijzen naar passende hulp als dat nodig is. Bel op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur 0900-1450 (€ 0,15 per minuut).

Samen Sterk zonder Stigma

Een angststoornis brengt vooroordelen met zich mee. Mensen denken bijvoorbeeld dat iemand met een angststoornis bepaalde dingen niet goed kan. Wanneer iemand met een angststoornis last heeft van 'zelfstigma', gelooft hij of zij zelf ook in die vooroordelen. Ontdek of jij hier last van hebt met de zelfstigma test, ontwikkeld door Samen Sterk zonder Stigma.

Huisarts

Bij aanhoudende klachten is het verstandig eens met de huisarts te praten. De huisarts kan een onderzoek voor je regelen of je doorverwijzen. Op thuisarts vind je informatie die je helpt om je voor te bereiden op een bezoek aan de huisarts.