Hulptips jongeren

Je kunt niet zien wat er zich in iemands hoofd afspeelt. Als je signalen krijgt dat er mentale problemen zijn, is het belangrijk deze serieus te nemen. Bij jezelf en bij een ander. Wat kan je doen en waar kan je terecht? 

Pratende jongens

Apps voor betere mentale gezondheid

Wil je beter slapen? Of je minder down voelen? Soms kan een app je helpen. Op www.ggzappwijzer.nl van MIND en de Nederlandse GGZ, staan meer dan 50 apps voor een betere mentale gezondheid. 

Vraag hulp aan je huisarts

Weet je niet precies waar je hulp moet zoeken? De huisarts kan je doorverwijzen. Ga naar je huisarts of kijk op Thuisarts.nl wat de huisarts voor jou kan doen.

Psycholoog of psychiater die bij je past

Wil je met een psycholoog praten of verwijst de huisarts je door? Ga op de website Kiezen in de ggz op zoek naar een psycholoog of psychiater bij jou in de buurt. De website geeft informatie over wat voor hulp je kan krijgen, vergoedingen en wachttijd. Moet je wachten tot je er terecht kunt? Lees op de website van MIND wat je dan kunt doen. 

Organisaties die je verder helpen bij mentale klachten

Met advies, of door een luisterend oor te bieden. Ook vind je verschillende hulporganisaties op de website van Jongeren Hulp Online.

Extra tips voor jouw mentale gezondheid